Studio 12 - Čas za drugo perspektivo

Studio12.tvfacebook twitter
vimeoyoutube
Studio ZNANJA
Navigacija: Studio 12 Človek in družba Dogodki Pomen inovacij v gospodarstvu in nevladnih organizacijah

Pomen inovacij v gospodarstvu in nevladnih organizacijah(15:29) Celovitost in soodvisnost sta kvaliteti, ki sta poleg že obstoječih vrednot, kot so človekove pravice in spoštovanje okolja, nov trend v razvoju sodobnih družbenih organizacij. O pomenu tovrstnih inovacij v gospodarstvu in nevladnih organizacijah za več družbene odgovornosti je spregovoril dr. Matjaž Mulej, predsednik strokovnega sveta Inštituta za razvoj družbene odgovornosti (IRDO).

Komentarji (1)

RSS komentarjev
...
Konrad Ajster
Pomen inovacij v gospodarstvu in nevladnih organizacijah!

Zelo ugodno je poslušati spoštovanega gospoda dr. Matjaža Muleja, ki mi je bil predavatelj že v bivši Jugoslaviji in mi tudi bil velik spodbujevalec v mojem inovatorskem življenju, vendar od takrat je za inovatorje in izumitelje postajalo vse slabše obdobje, ker so se potem pojavili še novi predavatelji, ki so nas učili, da je v vsem cilj le dobiček, kjer so druge kvalitete manj ali nič vredne, se sam kot izumitelj nikakor nisem mogel s tem strinjati, ker sem videl, da je takšen cilj le enosmeren, podobno kot so vojne ali politike, ko spodbujajo le svoje končne cilje in ne izbirajo sredstev za dosego teh ciljev, zato nastajajo le žrtve in zmagovalci!

V takšnem obdobju, seveda nisem mogel uspevati z pomembnim izumi za človeštvo, ker ljudje, katerim je cilj le čisti denar ali dobiček, nikakor ne razumejo, kaj je za človeštvo pomembno, razen čisto osebno zadovoljstvo o čim večjem dobičku, ker je razvoj nekaj novega za njihove pojme prekompliciran proces do čistega dobička, v katerega je po njihovem še veliko dvomov in ne sigurnosti, je zato inovatorjem v takšnem gospodarskem okolju nemogoče uspevati!

To kar se je zgodilo na področju zahodne civilizacije, kjer se je razvila ta metoda cilja dobička, je razumljiv rezultat nazadovanja napredka novih izdelkov in nove tehnologije, ko je zato tak razvoj mnogo bolj napredoval v vzhodnih državah, ki so nekoč zelo zaostajale za naprednem zahodnem svetu, toda se je sedaj vse obrnilo, ker je bil tam cilj inovativnost, so ustvarili zato največ inovacij v svetu in imajo sedaj zato danes največjo gospodarsko rast na svetu, se bo zato Evropa, ker je sledila Ameriki zelo stežka dvignila na svoje noge!

Ciljni dobiček je po karakterju enak požrešnosti, ki pa v življenju kot je znano nima dolge poti, se je zato nekdaj cenjena Slovenija znašla na koncu gospodarskega vzpona, ko je presenečena, da več ne vidi pred seboj poti, katero je nekoč sledila in sedaj ne ve v katero smer naj se usmeri!

Izumitelj in zasebni raziskovalec:
Konrad Ajster
Konrad Ajster , 12. February 2012

Napišite komentar

zmanjšaj | povečaj

busy
 

Tedenske video novosti

Trenutno gledano ...

Podpora projektu


Studio12 - postani donator

V središču

Vdihnimo Navdih 2013

Studio12: Vdihnimo Navdih

Socialna omrežja

twitterfacebookvimeoyoutube

Glavni Sponzorji projekta

- Viidea d.o.o  - Spletno gostovanje
- Genion Clipping - Donator za brezplačno medijsko spremljanje
- LiveNetLife - omogoča interaktivno komunikacijo na video portalu

Promocija

Hitri kontakt

Studio 12 - čas za drugo perspektivo